Apple Watch: Túltoltuk, Béláim!

Apple Watch: túltolták a funkciókat?

Az Apple eddig a hétköznapi emberek számára is használható készülékek fejlesztőjeként volt ismert. A tucatnyi kezelési lehetőséggel az Apple Watch esetében mintha nem ez lenne a helyzet. Lehet, hogy ezt túltolták?

Apple Watch

A napokban kiadták a WatchKit nevű szoftverfejlesztő eszközt az Apple Watch okosórához, de technikai elemezők szerint az Apple eltúlozta a kezelési lehetőségeket.

Legalább tizenöt különböző módon léphetünk kapcsolatba az óra szoftverével, ami finoman szólva is túlzás egy alig több mint hüvelykujjnyi felületet kínáló eszköztől.

Pull, glance, rezgés, nyomás, korona… – nem sok ez egy kicsit?

Van rövid és hosszú értesítés valamint külön „pull” értesítés, amit „pillantásnak” (glance) neveztek el, plusz rezgő visszajelzés. Lapozni is számos különböző módon lehet, és létezik úgynevezett erő-vezérlés is, amely a kijelzőre kifejtett nyomás ereje szerint reagál.

És ez nem is a teljes lista! Használhatjuk az Apple Watch jobb oldalán lévő gombot, a digitális koronát is.

A több mint egy tucat hozzáférési mód óriási eszköztár – elsősorban arra, hogy összezavarja és elkedvetlenítse a felhasználót, így az értékesítés gátjává válhat.

Az Apple eddig a hétköznapi emberek számára is használható készülékek fejlesztőjeként volt ismert: az iPod görgető kereke, vagy az iPhone képernyő-billentyűzete is remekül működött. A fentiek fényében, mintha az Apple Watch esetében nem ez lenne a helyzet.

Lehet, hogy túltoltuk, Béláim?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük